Leden sträcker sig bland annat längs spetsiga sandåsar som stupar brant ner mot vattnet.

Nyheter!

Båtarna i Djupsund tas upp

2018-11-18

Den 18 november tas båtarna i Djupsund upp för säsongen. Det går efter det inte att ta sig över vattnet. Leden kan naturligtvis användas vintertid men respektera isens tjocklek i Djupsund.

Totalt eldningsförbud

2018-07-30

Från och med den 27 juli är det helt förbjudet att elda, grilla och använda campingkök längs leden. Det gäller även stugan i Missutjärn. Mer information här: https://www.vindeln.se/default.aspx?id=12625

Leden öppen för säsongen

2018-05-12

Båtarna i Djupsund är ilagda och därmed är leden öppen för säsongen 2018.

Guidad kvällsvandring 26 maj

Följ med på en guidad kvällsvandring längs Isälvsleden den 26 maj. Vi bjuder på kvällsmat i Missutjärn där vandringen avslutas. Anmäl dig i förväg senast 24 maj via kontaktsidan eller till tfn 070-677 40 55. Alla deltagare samlas vid Q-starmacken i Vindeln för samåkning kl 16.00 den 26 maj.  Tag med kläder efter väder och dryck samt fika. Pris för deltagande 150 kr. Meddela även eventuell matallergi.

Isälvsleden är en cirka 60 km lång vandringsled mellan samhället Vindeln och byn Åmsele i Västerbottens län.

Leden sträcker sig genom ett fantastiskt landskap som skapats av inlandsisen för många tusen år sedan.

Här finns ett unikt område som vittnar om isens härjningar. Här hittar du bland annat vackra dynlandskap med mäktiga grusåsar, sagobetonad gammeltallskog och stränder som är delar av länets största sanddyner.

Längs den fascinerande leden finns flera vindskydd och även en övernattningsstuga. Leden är mycket omväxlande och innefattar även en vattenpassage där man måste ro sig över med båt för att kunna fortsätta vandra. För den fiskeintresserade går det även att köpa fiskekort som gäller för fiske längs hela leden. För övernattning i stugan gäller först till kvarn principen, men det går givtevis även att övernatta i vindskydden eller i eget tält längs leden.

Leden är vandringsbar under snöfri säsong.

På denna webplats kan du läsa mer om leden, se bilder från den vackra naturen och läsa mer om naturfenomenen man passerar när man vandrar längs leden.

Vi hoppas att vi kan möta dig där en vacker dag!

Friluftsfrämjandet Vindeln 

Dela